Συγκίνηση και περηφάνια για τους αθλητές της καρδιάς μας!

Με εννέα μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα) επέστρεψε η 25μελής ελληνική αποστολή από την Αυστρία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ΧΙ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συγχαίροντας έναν – έναν και μία – μία ξεχωριστά για τη συμμετοχή και τη διάκριση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε για τις επιτυχίες των παιδιών της ελληνικής αποστολής στην Αυστρία: «Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι νικητές της ζωής. Η συμμετοχή μόνο και μόνο είναι το πιο σημαντικό σε αυτούς τους αγώνες. Η εξαιρετική ελληνική αποστολή σε χειμερινά σπορ, αθλήματα για τα οποία δεν φημιζόμαστε, μας γέμισε πολύ μεγάλες επιτυχίες και δεν είναι μόνο τα μετάλλια, αφού είχαμε εξαιρετικά πλασαρίσματα σε όλες τις θέσεις. Αυτά τα παιδιά μας δίνουν δύναμη, μας δίνουν κουράγιο και μας δείχνουν το δρόμο για το που θα πρέπει να κινηθούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους εθελοντές, συγχαρητήρια στους γονείς. Εμείς θέλουμε να τους πούμε πως θα είμαστε εδώ, δίπλα τους, θα χαιρόμαστε μαζί τους και θα προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που έχουν. Προσπαθούμε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες να κάνουμε το χρέος μας και να είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά δεν διαχωρίζονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα υπόλοιπα. Έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για όλα».

Ο Πρέσβης ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, τόνισε από την πλευρά του: «Γεμάτη υπερηφάνεια επέστρεψε όλη η ελληνική αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των νικητών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Σήμερα, εδώ γιορτάζουμε άλλη μία νίκη. Κι αυτή είναι μία νίκη πολύ μεγάλη όλων των αθλητών μας, οι οποίοι πραγματικά πήγαν με θετική ενέργεια, αποδείχτηκαν πολύ δυναμικοί και έτσι έφεραν στην Ελλάδα 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται πρώτα οι αθλητές γιατί έδειξαν μεγάλη ψυχή και μεγάλη καρδιά, οι αξιοθαύμαστοι εθελοντές προπονητές τους που συστηματικά προπονούν αφιλοκερδώς όλα τα παιδιά. Το επίτευγμα πιστώνονται, επίσης, και οι λοιποί εθελοντές, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν ιδιαίτερα στους Αγώνες.
Τέλος, θέλω ιδιαίτερα να τονίσω πως ο Υπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας, μας ενεθάρρυνε, μας εμψύχωσε και νοιώθουμε ότι έχει ανοίξει και την αγκαλιά του και την καρδιά του στα Special Olympics, γι’ αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Αναλυτικά, στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τη Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα. Στο Cross Country, η ελληνική ομάδα Special Olympics κατέκτησε 5 μετάλλια: Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαδόπουλος, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από τη Νάουσα, ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης. Ο Νίκος Τουλίκας από την Αλεξάνδρεια Ημαθείας κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 2500 μέτρα της κατηγορίας Cross Country. Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας, οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 Χ 1.000 μέτρων.

Mεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα του Snowshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών και χάλκινο ο Λάμπρος Κόντος, ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων.

Την 5η θέση κατέλαβε η Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών, ενώ μία 5η και μία 8η θέση είχε ο Χρήστος Θηβαίος στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μέτρα, Μαρία Λαμπίρη, Ζένια Ζαννιά, Λάμπρος Κόντος & Χρήστος Θηβαίος.

Αναδημοσίευση από Special Olympics Hellas

Όλη η Ελλάδα, όλη η Βοιωτία, όλη η Λιβαδειά, είμαστε περήφανοι για σας!

Οι Special Olympics είναι αγώνες γιορτής, όπως και κάθε αθλητικοί αγώνες οφείλουν να είναι. Τα παιδιά αυτά παλεύουν να ρίξουν τα τείχη της απομόνωσης, να καταργήσουν τη διαφορετικότητα, να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας των «υγιών», με θέληση, σθένος, πάθος για ζωή, με τις δικές τους ειδικές δυνατότητες. Συγκίνηση, γέλια, δάκρυα για τα μετάλλια και τις επιτυχίες, μα πιο σημαντικό κι ελπιδοφόρο η χαρά της συμμετοχής.

Αξίζουν όλα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!  στην Μαρία, στην Ζένια στον Λάμπρο και τον Χρήστο,  που συμμετείχαν στους αγώνες στέλνοντας μήνυμα δύναμης, αισιοδοξίας και ελπίδας, διεκδικώντας «σεβασμό στη διαφορετικότητα», αυτά τα παιδιά με τη δύναμη της ψυχής και της θέλησης μας αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

ΜΠΡΑΒΟ! στους εθελοντές προπονητές τους Μιχάλη Τόλια και Έφη Παπαχαραλάμπους, που παρά την πίεση του χρόνου αφιέρωσαν ώρες για ένα καλό αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε.

ΜΠΡΑΒΟ! στις οικογένειες τους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη, είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο σε αυτή την προσπάθεια!

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Special Olympics Hellas για την μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε για μας, ευχαριστούμε τους εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια, αλλά πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους αθλητές μας για τις μεγάλες στιγμές που μας χαρίζουν!!!!!

Καλή συνέχεια!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Στιγμιότυπα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ Α.Ε. η οποία βρέθηκε ακόμα μια φορά κοντά μας και κάλυψε την άφιξη της Ελληνικής Αποστολής Special Olympics που συμμετείχε στους ΧΙ Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Aυστρία 2017 στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».