Ιστορία του ομίλου

έτος ιδρύσεως 1974

 

Στην αθλητική οικογένεια του Α.Κ.Ο.Λ., η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό, είναι δύο από τα βασικά στοιχεία, που μας εμπνέουν και καθορίζουν τις δράσεις μας, με κυρίαρχο στόχο την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, των αθλητικών μας μελών. Με γνώμονα τα προαναφερόμενα στοιχεία, προσπαθούμε να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την αγάπη και την αστείρευτη διάθεσή μας, για προσφορά στην κοινωνία μας. Τα παιδιά, με την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, είναι σίγουρο πως αποκτούν πρόσθετα εφόδια, απαραίτητα για να ανταποκριθούν με καλύτερες προϋποθέσεις στα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους

Είναι πλέον σε όλους μας γνωστό, πως τα θετικά αποτελέσματα του αθλητισμού αποκτώνται και γίνονται βίωμα του ανθρώπου, μόνο αν ασκείται σύμφωνα με τις αθλητικές αξίες κι’ αν ακολουθεί πιστά, σ’ όλη την αθλητική του πορεία, τους κανόνες του ευγενικού αγώνα, την άμιλλα, την αποδοχή και συναδέλφωση. Οι αθλητικές αξίες είναι μία μόνιμη πρόκληση για όλους μας, με απώτερο σκοπό να υπερβαίνουμε τα ατομικά και πνευματικά μας όρια, με στόχο την επίτευξη υψηλότερων ηθικών και πνευματικών αξιών. Ο αθλητισμός αν ενταχθεί μέσα στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει θετικά τη διαμόρφωση χαρακτήρων και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας.

Με γνώμονα τα προαναφερόμενα, τα διοικητικά συμβούλια του ομίλου, διαχρονικά, καλλιέργησαν τα παρακάτω αθλήματα: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Χιονοδρομία, Ορειβασία, Αναρρίχηση, Σκάκι, Τένις, Κολύμβηση, Πόλο, Στίβο και Γυμναστική (Ρυθμική, ενόργανη, αεροβική, αισθητική, γενική, τραμπολίνο και φυσικοκινητική αγωγή).

Αποτελεί για μας, τιμή, η συμμετοχή στις δραστηριότητες του ομίλου, μεγάλου αριθμού παιδιών, τα οποία μας δίνουν δύναμη και συνεχίζουμε….